FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

ДЈБ захтева да Скупштина обележи стогодишњицу пробоја Солунског фронта

ДЈБ је поднео званичан захтев да председница Народне скупштине закаже посебну седницу на којој би се народним посланицима, а самим тим и грађанима Србије које они представљају, обратили представници САНУ, историчари и књижевници, представници земаља савезника, Велике Британије и Француске, ради обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта.

Add a comment

 

О наводном споразуму Србије и ЕУ о распоређивању припадника Фронтекса у понедељак су се огласили МУП, премијерка Србије и шеф делегације ЕУ у Србији.

Add a comment

 

Влада Републике Србије усвојила је данас Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим ће, између осталог, бити укинут Закон о смањењу пензија најкасније 30. септембра 2018. године.

Add a comment

 

Нови начелник Генералштаба Милан Мојсиловић

Београд -- Председник Србије Александар Вучић рекао је да је прихватио захтев начелника Генералштаба Љубише Диковића за пензионисање.

Add a comment


Градоначелник Грачанице Срђан Поповић, иницијатор “мини-разграничења“* са Kосовом Пољем, гостујући на Пинку говорио је о томе “где Срба нема на Kосмету“.

„Нема. На жалост, нема. У Приштини је живело неких 40.000 Срба, исто смо имали у Пећи и Ђаковици. Међутим, сад тамо Срби више не живе. И морамо рационално да размишљамо у садашњем времену, морамо да помажемо наш народ тамо где је и остао да живи и као што је сам Председник рекао да ћемо више улагати у сваку српску општину, у сваку породицу, у сваког Србина. Јер, на крају свега, онолико колико буде било Срба на КиМ-у, толико ће Косово бити српско“ – у јутарњем програму телевизије Пинк обавестио је јавност градоначелник Грачанице, Срђан Поповић.

Add a comment