FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Eвропска рукометна федерација (ЕХФ) суспендовала је Рукометни савез Србије и избацила јуниорке из квалификација за Светско првенство.

ЕХФ је казнио наш млади женски тим искључивањем из даљег тога такмичења након што је Влада Србије забранила организацију утакмице између наше репрезентације против тзв. Kосова у Kовилову.

Add a comment


Синиша Љепојевић 

Запад Србију може да обмањује јер и сам Београд јавно тврди да је спреман на све због такозваних европских интеграција

Савремена косметска драма траје већ дуго, и позиције свих уплетених страна су одавно потпуно јасне. Једино, како изгледа у очима јавности, још није јасна позиција политичке Србије, која је у основи кључ било каквог решења. И то није ништа ново, и то траје већ довољно дуго времена, па се сада намеће неизбежно питање коме се то наједном жури и зашто. И да ли уствари већ постоји готово „решење“, или, како то званични Београд зове „компромис“, па се журбом и притисцима, тачније манипулацијама, у јавности жели створити повољан амбијент. Председник Србије је тако пре четири месеца изјавио једном београдском таблоиду да се „нада да ћемо имати снаге и знања да после више векова решимо косовски чвор“.

Add a comment

Влада Србије донела је одлуку да се забрани одигравање рукометне утакмице јуниорки Србије и тзв. Косова која је требало да буде одиграна данас у 16 сати у Ковилову, сазнаје Тањуг 

Add a comment

 

Александар Павић

Супротно тврдњама председника Србије, Саветодавно мишљење МСП није „ставило печат“ на независност тзв. Косова

Насупрот тврдњама које је 21.3.2018. у свом дугачком и мучном укључењу из Њујорка у Други дневник РТС изговорио Александар Вучић, да је Саветодавно мишљење МСП „ставило печат“ на независност тзв. Косова, и да је држава Србија по проглашењу „косовске независности“ 2008. ћутала, пажљиво читање одлуке МСП говори управо супротно: да је Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, по којој је Косово и Метохија и даље саставни део Републике Србије, и даље на снази, и да је држава Србија одмах по акту (само)проглашене независности предузела правни корак да се тај акт поништи.

Add a comment

Mediala. 6. Peđa Ristić. Jb. Fotografija iz 201x

Испунили бисте ми велику жељу ако би овај разговор био израз захвалности архитекти Јовану Поповићу, грађевинском инжењеру Милки Ђуки и професору др Светиславу Поповићу, каже протонеимар односно Жиждитељ др Предраг Ристић у разговору са нашим Александром Живковићем за подгоричку „Слободу“.

Add a comment