FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

tan2018 12 9132352601 830x553

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић каже да неће испунити ниједан захтев опозиције, колико год их изашло на улице да протестује и колико дуго ти протести трајали.

"Шетајте до миле воље, ја ниједан захтев никада нећу да вам испуним. Може и пет милона да вас се скупи. Можете само да добијете изборе, е када добијете изборе испуњавајте оно што је народу обећано, а ја под притисцима нећу да радим, и по томе се разликујем од свих других", рекао је Вучић.

Он је делу опозиције, која је синоћ организовала протест у Београду под називом "Стоп крвавим кошуљама", рекао да могу да шетају колико год хоће, само да никоме не разбијају главе и да не уништавају имовину.

Вучић је казао да на скупу није видео много младих људи и оценио да је шетао углавном средњи слој и виши средњи слој, те да треба преиспитати због чега су они незадовољни. Он је казао да са протеста није упућена озбиљна порука "осим Вучићу педеру, која не значи ништа".

"Ако хоћете изборе добро, али ја да попуштам вашим глупостима не пада ми напамет, нисам ни када сте четири месеца шетали сваки дан", казао је Вучић.

Он се осврнуо и на извештавање новинарке Студија Б Барбаре Животић о синоћњем протесту и објавама на друштвеним мрежама после тога и рекао јој да се не плаши и да настави да ради свој посао онако како мисли да треба.

Јаке жене за јаку Србију - назив је скупа у организацији Српске напредне странке, у Београду.

Скуп је директорка Историјског музеја Србије Душица Бојић отворила оценом да то што шест од девет националних музеја воде жене, углавном страначки неопредељене, показује колики значај влада и председник Александар Вучић придају учешћу жена у јавном животу.

Трибини присуствују председник Србије и СНС, као и премијерка Ана Брнабић.

Бојић је нагласила да су жене, пре свега, нечије ћерке, сестре, супруге и мајке, које, каже, уздижу Србију. 

"Дају наду и рађају потомство и крче пут, али, да се не лажемо, свака од нас која се налази на неким позицијама у овој држави, не би имале такав ветар у леђа да немамо снажног лидера као што је председнк Вучића", рекла је Бојић. 

Према њеним речима, само тако јаке личности међу пипадницима јачег пола, какав је и Вучић, могу да буду перципиране као вођа нације, што Вучић, каже Бојић, свакако јесте, али је, истакла је, свеједно окупио тим у којем има пуно жена. 

"Мислим да смо својом улогом у претходнм годинама оправдале поверење читаве нације и оних који су нас поставили на наша радна места. Ако Србја има природне лепоте, онда су оне највеће управо у овој сали".

Dusica Bojic foto Milena Djordjevic 3

Бојић је подсетила да су жене на најважнијим позицијама у Србији - председника скупштине, владе, на челу министарставаних, на местима државних секретара и дирктора многих институција и предузећа. 

Како је рекла, оне дају нови живот и нову енергију нашој држави. 

"Надам се бољитку и желим да вам честитам Нову годину, да вам у следећој години буде све добро и да се осећате добро на својим радним местима, да имате снажну подршку", поручила је он. 

Бојић је рекла да су жене лепши пол којем је потребна подршка и истакла да управо од СНС добијају ту подршку и да верује да ће та странка увек стајати иза жена у Србији. 

Председница Уније жена СНС на Косову и Метохији Винка Радосављевић је рекла да је СНС пионир у подстицању политичког ангажовања жена.

"Увек нас је у Скупштини Србије и на изборним листама било више него што наши закони прописују", истакла је она.

Рекла је да на КиМ одакле долази постоји једнакост у мукама и патњи и истакла да су српске жене са КиМ "вучице и лавице", које ће се борити за будућност и безбедност своје деце "ако треба и ноктима".

Навела је да је живот на КиМ био тежак и пре подизања такси на српске производе, али да је сада свуда на КиМ живот неподношљив.

Кординаторка Сигурне куће у Београду Весна Станојевић рекла је да је, када је реч о борби против породичног насиља, пуно учињено изменом закона, да се сада о том проблему много више говори и да жене знају коме могу да се обрате за помоћ.

Међутим, насиља и даље има, рекла је она и изнела податак да је од почетка године у породичном насиљу убијена 31 жена, од чега су се свега три жене обраћале институцијама и тражиле помоћ.

станојевић

Станојевић је рекла да не можемо бити задовољни док год буде породичног насиља и поручила да се против тога морамо борити сви заједно. 

На скупу су говориле и потпредседница Главног одбора СНС Марија Обрадовић и чланица Председништва СНС Маја Гојковић.

Maja

"Бескрајно захвалан женама на високој подршци СНС"

Председник Србије Александар Вучић поручио је на скупу у организацији СНС "Јаке жене за јаку Србију" да ће наставити да се бори за пристојну Србију у којој нико неће мислити да има право да жене назива погрдним именима, да их туче и омаловажава, како то данас раде неки који себе називају иконама опозиције. 

"И то је борба за пристојну Србију, а не за Србију у којој би стављали жене у тор, у којој би жене биле "фуксе" и у којој жене не би биле жене. Ми ћемо се борити против тих и таквих који се за такву Србију боре и побеђивати безброј пута", рекао је Вучић.

Председник је поручио да пристојна Србија никада неће дозволити да "такви дивљаци овом земљом управљају".

Вучић је захвалио женама у Србији које дају подршку СНС и истакао да је утврђено, на основу истраживања са бирачких места, да ниједна власт у региону и ниједна наша власт од 90 - тих година никада није имала толику процентулну подршку жена и да им је на томе бескрајно захвалан.

"Знајући колико је то важно и колико је рада и труда потребно да добијете поверење дама", истакао је Вучић додајући да жене нису површне, лаковерне, нити лакомислене и да их не интересује форма, већ суштина.

tan2018 12 91251579172 830x0

Каже да неки потцењују жене и заборављају да оне увек гласају за будућност, рад, марљивост и посвећеност. свом снагом и срцем.

"Ти који су потцењивали даме правили су велику грешку", додао је он.

Све жене које су овде јесу гранција сигурније и боље будућности за нашу земљу, поручио је Вучић и истакао да жене увек дају глас за мир, стабилност и сигурност.

"Толики број жена је уз нас и разумеју каква нам је пристојана Србија потребна", рекао је Вучић.

tan2018 12 9125203093 830x0

Каже да као председник земље може увек да подржи измену закона како би био што бољи положај жена и то да увек имамо што више жена на полтичикој сцени, јер ће нам то допринети здравијој и бољој Србији.

tan2018 12 91251562151 830x0

Вучић истиче да не постоји ништа страшније него када мушкарац удара жену и да би сваки частан човек требало тога да се гади, јер то није човек, нити мушкарац.

Додаје да пре физичког насиља увек претходи вербално насиље, које је још страшније и болније.

Председник Србије каже да је наводна "икона опозиционарства и пристојности" у Србији рекла Маји Гојковић да је "фукса", претендујући да су они ти који би требало, како кажу, да воде нашу земљу у будућности.

Вучић истиче да су рекли и да би тешко ко могао да утврди да је Гојковић жена, а да су онда наставили још горе, мислећи на оно што је 'тобожњи синдикални лидер', рекао за Ану Брнабић.

"Срамота ме је да поновим. Шта је њему потребно?", упитао је он, а на узвике из публике да је то затвор одговара: "Немам шта да додам на то".

Како је истакао, жене су увек и у свему неупоредиво оданије од мушкараца, и посебно се захвалио Ани Брнабић.

"Она није члан наше странке, али желим да јој се захвалим. Зато што постоје многи, па неки и у нашој странци, који би волели да се додворавају свима другима а да буду некако издвојени из странке, а она је другачија, зна да сте ви ти који сте је подржали, гласали за њу, указали јој поверење и она на то узвараћа поштовањем. Ако изрази жељу да нам се придружи, бићу срећан да вас о томе обавестим", рекао је Вучић.

tan2018 12 9125232874 830x0

Он је навео да у Србији на истакнутим функцијама има пуно жена, такорећи на свим им кључним функцијама, осим председничке, и да одлично обављају свој посао. 

"Ако говоримо о објективним резултатима, сви су драматично бољи него пре, иако је јасно да људи нису још задовољни", рекао је Вучић, додавши да рад жена мора да буде поштован исто као и рад мушкараца", рекао је он.

Захвалио је и на присуству Смиљи, мајци новинара Ранка Панића, као и Милени Ивановић, супрузи убијеног Оливера Ивановића, која је, каже, на удару најстрашнијих увреда. 

Осврнуо се на излагање Винке Радосављевић са КиМ, истаквши да има мало места у којима је теже живети него у Клини - свега четири српске породице, све остало су Албанци.

"Винка има храбрости да дође овде и говори о својој Србији , да одгаја своју децу у Клини и да добро зна, да је реална и објективна, шта можемо да имамо, шта ставрно немамо, али да ће увек да се бори за своја огњишта и за своју државу Србију. То је снага жене коју нико други не може да пружи Србији", поручио је Вучић.

Посебно се захвалио старијим женама које су изнеле најтежи терет реформи, увек биле уз државу и добро разумеле оно што смо радили.

tan2018 12 9125298147 830x0

"Жене не можете да преварите. И када бирају партнера знају како да бирају, и кад погреше оне пре партнера кажу да су погрешиле, и та отвореност и храброст је допринела да спроведемо реформе, да имамо раст од 4,5 одсто, а да јавни дуг од јануара буде 46 одсто БДП", каже он.

То је, како истиче, залог за будућност.

sns jake zene

"Оне више неће морају да брину да ли ће морати да отплаћују бесмислене кредите којимасу нас други задужили неодговорним понашањем. Наша обавеза је да не купујемо ничију подршку, поготово не лажним обећањима. Хоћемо да људе придобијемо радом, желимо да се изборимо за економски напредак, за јаку Србију", рекао је Вучић.

Чланице СНС позвао је да се укључе у процедуру пред скоре страначке изборе.

Како каже, много је урађено али још много тога има да се уради у борби против насилника, против оних који мисле да могу да силују жене, да их називају фуксама, да кажу за неког да није жена. У борби против свих таквих да будете јаче него икад. И да помогнемо женама на КиМ јер без њих нико не би опстао на Косову и Метохији. Без вас не вредимо ништа", закључио је Вучић.

(Танјуг)

НСПМ