FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Ђорђе Стојковић

Убрзо по преузимању места председника Владе Републике Србије, Зоран Ђинђић је схватио да су му западни савезници окренули леђа. Инсистирали су да Југославија призна већину дуга бивше државе међународним кредиторима, иако су камате неправедно ишле све време 1990-их, а сва средства и имовина у иностранству су нам били блокирани и нису нам били на располагању, услед економских санкција и ембарга на извоз робе, као и на увоз стратешких сировина.

Add a comment

 

Док је Вучић мољакао да некоме утрапи РТБ Бор, испливала је шокантна истина..

Да ли стратешко партнерство садржи и елементе стратешког – промашаја? Да ли „велика пословна победа“ открива непријатну истину о неспособности и нестручности политичке елите у управљању стратешким ресурсима?

Add a comment


Пољопривредници у Србији чекају оцену антимонополске комисије о евентуалној злоупотреби положаја уљара на тржишту. Уз подсећање да је прошле године откупна цена сунцокрета била минимум десет динара (0,08 евра) виша, пољопривредници су од комисије затражили да испита да ли се откупљивачи понашају "картелски". Ово је само један у низу проблема на који се жале. Високе цене горива и закупа земљишта, све их чешће приморавају да своју земљу продају и траже друге послове.

Add a comment

 

„Специјалне везе“ које су власти у Београду успоставиле са Емиратима донеле су Арапима испод тржишне цене ПKБ, највеће пољопривредно газдинство у Србији. Саговорници DW мисле да је то катастрофа за једну аграрну земљу.

Add a comment

 

Док стране инвестиције куљају у Србију, домаћи званичници егзалтирано предвиђају да ће раст бруто домаћег производа (БДП) у 2018. бити већи од 4 одсто. Та стопа је толико висока да ће чак достићи најнижу годишњу стопу раста коју је Србија имала у периоду 2001 – 2008. У том осмогодишњем периоду је просечна стопа раста била око 6 одсто, док у периоду 2009 – 2017. та стопа није премашила ни 0,5 процената.

Add a comment