FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Саопштење Извршног одбора САНУ

У суочавању с критикама актуелног изборног процеса у Српској академији наука и уметности (САНУ), углавном од стране незадовољних учесника у јавном позиву САНУ, Извршни одбор (ИО) ове куће чврсто стоји на становишту да САНУ не може бити изузета од критика ни академске заједнице ни друштва којем припада, те је дужна да сваку замерку пажљиво размотри. То ће чинити у свакој прилици па и поводом актуелних избора! Али не и када су у питању неистине, инсинуације, па и увреде, те ИО САНУ указује на следеће чињенице.

Add a comment

 

У Андрићграду свечано дочекано 900 дјеце са Косова и Метохије

У Вишеград је данас допутовало 900 дјеце са Косова и Метохије, за које је централни дочек организован у Андрићграду.

Дјеца су посјетила Српску у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, након чега је пригодан програм уприличен у Спортској дворани Вишеград.

Add a comment

 

Љубица Kрстић 

Главна железничка станица у Београду није само један од симбола града, већ је за многе од нас и место за које нас везују неке од најлепших и најважнијих успомена у животу. Мој први одлазак на море. Његов први долазак у Београд. Твој први пут у иностранство. Њен одлазак из Србије. Сузе њених родитеља. Њихов велики растанак - и још већи поновони сусрет. Махање, чекање, смејање, плакање, надање, журба генерацијама су били део ове станице, још од касног лета 1884. године, када се зачуо хук првог воза. Зато боли и сама идеја да је више неће бити.

Add a comment

Зоран Милошевић

Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински још 2012. упозорио је на све лошији квалитет образовања у САД. Бивши саветник за националну безбедност председника Џимија Kартера тада је као једну од ствари која га највише забрињава навео пад квалитета образовања у САД где, како је навео, око 52 посто студената не могу да на карти покажу где се налази Њујорк. Више од 70 студената (који су били уписани 2003. па до 2010. године) није могло да на карти пронађе Ирак – државу са којом су САД ратовале. Такође амерички студенти у 30 посто случајева на карти света не могу да покажу океане (нити знају којом бојом се представља вода)

Add a comment


Ужице - Јака киша и град пали су на подручју Ужица, а на друштвеним мрежама објављени су снимци на којима се види да је на улицама настао прави потоп.

Add a comment