FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Глобалистички систем је, без куцања, улетео у наш сликарски простор и нашао да је то најподесније место за реализацију његове идеје апсолутног мењања људског ума — каже сликар и вајар Милош Шобајић, аутор књиге „Сликај и ћути“.

Add a comment

Седам градова и општина у Србиjи биће укључено у проjекат "Инициjатива за инклузиjу" вредан 1,8 милиона евра покренут са циљем да се помогне повратницима из иностранства да што лакше дођу до запослења, наjављено jе данас у Палати Србиjа приликом потписивања Mеморандума о спровођењу проjекта коjи финансира Влада Немачке.

Add a comment


Никола Танасић

Краљ Александар и Вук Караџић, два српска вандала

Популарна тема, која веома често искрсава у последње време када год се покрене расправа о историјским споменицима на територији Београда, јесте судбина средњевековног утврђења Жрнова на врху Авале, који је по Александровом налогу уништен да би се могли положити темељи за Мештровићев Споменик Незнаном јунаку. Минирање и брисање са лица Авале археолошког локалитета XII-XV века да би се на његовом месту израдио безлични Мештровићев маузолеј неки пореде са неукусном изградњом маузолеја Његошу на месту његове капеле на Ловћену, а они одлучнији отворено прозивају „масона Александра Карађорђевића“ за изградњу „масонског храма“ (структура Споменика је, као што је познато, пирамидална, а знамо ко је волео пирамиде) и систематско уништавање српске баштине и историје на жртвенику интегралног југословенства.

Add a comment

 

Споменик Петру Првом по идеји Зорана Ивановића. Спо­ме­ник ће се на­ла­зи­ти на Тр­гу ре­пу­бли­ке у Новом Саду, из­ме­ђу Змај Јо­ви­не гим­на­зи­је и Ри­бље пи­ја­це. Би­ће ви­сок из­ме­ђу осам и де­сет ме­та­ра 

Нови Сад – Вајар Зоран Ивановић из Београда израдиће Споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу у Новом Саду, одлучено је после конкурса за идејно решење. „Политика” први пут објављује како ће изгледати тај споменик, за који је конкурсом изричито захтевано да реално прикаже краља на коњу.

Add a comment

На данашњи дан, пре 110 година, у породици богатих београдских индустријалаца, рођен је Константин – Коча Поповић. 

Add a comment