FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Милица Рашић/Ана Ристовић

У Рузвелтовој улици код броја 55 догодила се пуцњава у којој је једна особа настрадала, две особе су тешко рањене, док је нападач касније у свом стану покушао да се разнесе бомбом! Како незванично сазнајемо, Небојша С. (30), који је добио отказ пре неколико дана у фирми "Привредни саветник за информационе технологије", која се бави израдом софтвера, изреволтиран је дошао у просторије где је некада радио. Он је извадио пиштољ и једном запосленом пуцао директно у главу, а затим је наставио да пуца.

Како је саопштено из МУП-а он је око 11 сати испалио више појектила из пиштоља у правцу двојице радника, док је трећи скочио кроз прозор.

- Наша екипа је у Рузвелтовој 55 констатовала смрт особе старе око 30 година. У Улици Никодина Милоша, што је недалеко одатле, једна особа је скочила кроз прозор са висине од око пет, шест метара и задобила тешке повреде. Још једна особа има устрелне ране грудног коша изнад срца, као и десне шаке - каже Нада Мацура, портпарол Хитне помоћи.

Нападач је, како незванично сазнајемо, успео да побегне са лица места и упутио се у стан у Улици војводе Саватија где је активирао бомбу и покушао да изврши самоубиство.

Он је пронађен у стану са тешким телесним повредама и пребачен је на реанимацију Ургентног центра.

Екипи Хитне помоћи је на овој локацији пријављен пожар.

- У Улици војводе Саватија наша екипа је затекла човека са устрелном раном на челу и опекотинама и са тешким повредама је упућен на реанимацију - каже Мацура.

Испред броја три, У Улици војводе Саватија, и даље се налазе како полицијске, тако и ватрогасне екипе. Небојша С. живи на другом спрату, а нико од комшија није повређен у експлозији.

Пуцњава се, иначе, догодила у непосредној близини Новог гробља, где се данас обележава годишњица смрти бившег премијера Зорана Ђинђића.

Блиц