FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Велики амфитеатар Филозофскоф Факултета у Београду, познат по имену чувеног византолога Георгија Острогорског, био је место где су се професори, студенти као и бројни гости подсетили чувеног богослова, историчара и ерудите Димитрија Богдановића.

Поновно издање његове Књиге о Косову објављене заједно са, својеврсним наставком исте, Разговорима о Косову, окупило је велики број поштовалаца његовог завештања, а између осталог и професоре Филозофског факултета Слободана Антонића и Милоша Ковића, професора Филолошког факултета Мила Ломпара, презвитера Милорада Средојевића, уредника издавачке куће Хришћанска мисао библиотеке Свечаник, док је својим доласком посебне емоције изазвала супруга Димитрија Богдановића. Догађај, који су покренули студенти историје Филозофског факултета, имао је за циљ да се покаже и докаже став студената о тренутном питању над питањима српског народа, косовско – метохијском питању, и да се тиме покрене један шири опсег делања где би корен био управо овај разговор о књизи Димитрија Богдановића, прва у циклусу трибина Косово од Голготе до васкрсења.

НАПОМЕНА

Иако је С.А. пренела извештај са ове трибине, http://srpskaakcija.com/2014-04-18-18-24-28/6743-pr-ci-n-v-g-izd-nj-njig-s-vu-di-i-ri-b-gd-n-vic сматрамо сходним да проследимо и видео прилог. Рад и личност академика Д. Богдановића заслужује сву нашу пажњу. И у будућности. 

С.А.